Sådan aktiverer du din hund

18 juni 2022 Marie Pedersen

editorial

Har du en hund med masser af energi, og er det ikke altid nok med gåture et par gange om dagen? Nogle hunderacer skal aktiveres mere end andre. Læs mere om hunderacer på Dyreportal.dk. Du kan også læse med her, og blive klogere på, hvordan du bedst aktiverer din hund, og hvorfor det er vigtigt.

Mental og fysisk aktivering

Hunde bør aktiveres og stimuleres både mentalt og fysisk. Mental aktivering er nødvendigt, fordi det på mange måder er gavnligt for hunde. Det er gennem mental aktivering som f.eks. lydighedstræning, at hunden og ejeren kan fungere sammen som et team.

Mental stimulering kan også afhjælpe stress eller nervøsitet. Mange hunde bliver utroligt stressede når de får mad. Et værktøj der på sigt kan afhjælpe dette er en slow bowl, som er en madskål med silikonekanter, som gør at hunden skal arbejde for at få maden.

dyreportal

Fysisk aktivering er nødvendigt for, at hunden kommer ud og bevæger sig. Hunde har ofte meget energi, og hvis de bare får lov til at være indenfor hele dagen, kan de blive stressede og rastløse. Fysisk aktivering kan være både gåture, svømmeture ved stranden, agilitytræning eller at løbe ved siden af sin cyklende ejer.

Hundeadfærd og aktivering

Aktivering af hunden kan også hjælpe, hvis man ønsker en adfærdsændring. Hvis man f.eks. ønsker at træne en bestemt ting, er det vigtigt at man ser sig selv i forhold til hunden. For at kunne fungere sammen som et team, skal hundens basale behov være dækket.

Du kan ikke lære en hund tricks, hvis den er stresset, eller hvis den konstant ignorerer, eller reagerer “forkert” på det, du beder den om. Det er altså først når du har en hund, der er tilpas og afslappet, at du kan begynde at forvente noget af den. Hvis du vægter et positivt samarbejde med din hund højt, har du det bedste fundament for, at skabe gode resultater.

Flere Nyheder